Tortillafyld med bønner og tomat
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket el. presset
1 cm ingefær, hakket el. stødt i morter
1½ dl vand
1 tsk bouillonpasta
3 dl bønner, iblødsat og kogt i forvejen
1 ds. tomatpuré, 140 g
10 friske cherrytomater, i kvarte
1 stilk bladselleri, i skiver
½ tsk koriander
½ tsk kanel
6 fuldkornstortillaer
De første 5 ingredienser simrer 5 minutter i en gryde. Resten tilsættes og simrer videre 10 min. Det er alt. Find noget grønt tilbehør – vi havde lidt babyspinat og lidt linsesalat.
Sødkartoffeldip med avocado
300 g sødkartoffel, i skiver eller tern, kogt 12 minutter
1 avocado
1 fed hvidløg
½ tsk spidskommen, paprika el. andet krydderi
lidt af kogevandet fra sødkartoflerne
salt, peber
Blendes. Konsistensen justeres med kogevandet.